Diensten Thuis

Een mooie, voordelige aanvulling op Hulp bij het huishouden

Kunt u wel wat extra uren hulp gebruiken bij het schoonmaken? Wilt u dat uw vaste hulp langer of vaker komt? Wordt voor u als mantelzorger het huishouden steeds lastiger te combineren met uw zorgtaken?

Zorgsamen biedt u de hulp die u nodig heeft. Dankzij de nieuwe regeling Diensten Thuis betaalt u afhankelijk van de gemeente 5 tot 10 euro per uur.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Alle bewoners van gemeente Aalsmeer, Uithoorn, en Ouder-Amstel die een wmo-indicatie hebben voor Hulp bij het huishouden kunnen zich aanmelden. Dit geldt ook voor mantelzorgers die geregistreerd staan bij Mantelzorg en Meer.

Wat kan de huishoudelijke hulp doen?

U ondersteunen bij de extra huishoudelijke taken in huis, zoals:

  • Boodschappen doen.
  • Balkon schoonmaken/kasten schoonmaken.
  • Wassen en strijken.
  • Boodschappen doen en/of maaltijden klaarmaken.

Hoe werkt het in de praktijk?

  • U meldt zich rechtstreeks aan bij Zorgsamen.
  • U bepaalt in overleg het aantal (extra) uren, de taken en het tijdstip waarop de hulp komt.
  • U betaalt de afgenomen hulp per uur rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U ontvangt hiervoor een factuur per periode. U betaalt voor deze hulp geen eigen bijdrage aan het CAK.
  • U mag zo vaak diensten thuis kopen als u wilt.

Hoe werkt een voucher in de Haarlemmermeer?

Binnen de gemeente Haarlemmermeer is de hulp bij het huishouden sinds vorig jaar bestemd voor mensen die meer nodig hebben dan alleen schoonmaakhulp. Het gaat dan om ondersteuning bij het voeren van een gestructureerd huishouden. Dit betekent in de praktijk dat veel mensen er niet meer voor in aanmerking komen en het zelf moeten regelen.

Met een voucher komt de gemeente Haarlemmermeer de mensen tegemoet die een indicatie hebben/hadden voor Hulp Bij de Huishouding (HBH 1) en deze na 2016 niet meer konden krijgen. De voucher vertegenwoordigt een waarde per uur (maximaal 2,5 uur per week), die door de gemeente rechtstreeks aan Zorgsamen wordt betaald.  U betaalt als klant zelf € 13,50 per uur en ontvangt achteraf per maand een factuur van ons.

De vaste hulp en de zorgaanbieder blijven hetzelfde. U betaalt alleen uw deel van de kosten, die € 13,50 dus, rechtstreeks aan Zorgsamen. De eventuele eigen bijdrage aan het CAK vervalt voor de hulp bij de huishouding als de voucher wordt gebruikt.

Geïnteresseerd?

Meldt u zich dan rechtstreeks aan bij Zorgsamen, 0297-521916 of info@zorgsamen.nl.